TD PLATTFORM’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TOPLANTISI

ESSEN- Almanya’nın en büyük öğrenci ve akademisyen ağı TD Plattform e.V. KRV’nın Essen kentindeki ‚Oscar‘ restoranında dünya kadınlar günü vesilesiyle tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya Kuzey Ren Vestfalya CDU Eyalet Milletvekili Regina Van Dinther ve Yeşiller Partisi / Bündnis 90 ‚dan Essen belediyesi meclis üyesi Dr. Burak Çopur ve çok sayida dernek üyeleri katıldılar.

TD PLATTFORM KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

Açılış konuşmasını TD Plattform e.V. başkanı Sabiha Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, TD Plattform olarak son yıllarda Almanya ve İstanbul’da olmak üzere 14 tane bölge temsilcileri ile federal düzeyde köprü görevi gördüklerini söyledi. Çetinkaya, öğrenci ve akademisyen ağırlıklı bir dernek olarak da özellikle son yıllarda eğitim alanında ‚ İsteyen Yapar‘ ve lisede 14-17 yaş arası okuyan Türk çocaklarına yerel siyaset seminerleri düzenlediklerini hatırlatarak, bu alanda çalışmalarının süreceğini bildirdi. Almanya’da yaşayan Türk kadınların artık özgüvenlerinin artması ile de işyerlerinde ve siyasetde de yüksek pozisyonlara gelmelerini gözlemlediklerini belirten Çetinkaya, örnek olarak CDU’dan Eyalet Milletvekili ve TD Plattform e.V. kurucu üyesi Serap Güler’i anımsatarak bütün dünyada  kadınların gününü kutladı.

TÜRKİYE’DEKI KADINLAR İŞYERLERİN’DE ALMANYA’DAKİLERDEN DAHA YÜKSEK POZISYONDALAR

Daha sonra söz alan Hiristiyan Demokrat Partisi CDU KRV eyalet milletvekili Regina Van Dinther ise Almanya’daki kadınlarda eğitimin öneminin altını çizerek, bayanlardaki maaşlarının erkelerden ortalama olarak halen daha düşük seviyelerde seyrettiğinin altını çizdi. Van Dinther, ayrıca Türkiye’deki kadınların Almanya’dakilerine nazaran çok daha yüksek pozisyonlarda istihdam edildiklerini tespit ettiklerini sözlerine ekledi. Bir çok şirketin personel müdürü ile yapmış olduğu temaslarda da örnek olarak erkeklerin kadınlara nazaran maaş görüşmeleri esnasında maaş artışı için daha sık ve serinkanlılıkla soru ve istek talebinde bulunduklarını vurgulayan Van Dinther, kadınların ise bu hususte çok daha fazla çekingen davrandığını sözlerine ekledi ve kendi hakları için çok daha aktif olmalarının gerekli olduğunu ifade etti.

Parti grubu olarak da kadınların sosyal ve siyasal hayatta katılımlarının öne çıkması için aktif şekilde destek ve teşvikte bulunduklarının altını da çizen Van Dinther, bu bağlamda KRV CDU eyaletinde kendi partilerinden Türk kökenli milletvekili seçilen Serap Güler’i ve yeni federal milletvekili adayı Cemile Yusuf’u örnek olduğunu hatırlattı.

YABANCILAR İÇİN YENİ MERKEZ PROJESİ TANITILDI

Toplantıya Essen’den katılan Yeşiller Partisi / Bündnis 90 ‚dan belediyesi meclis üyesi Dr.Burak Çopur ise Türkiye – Avrupa ilişkileri ve uyum konusunda yaptığı araştırmalar hakkında bilgiler vererek, özellikle ‚Diversity Management‘ ve hoşgörü kültürü hakkında çalışmalarına değindi.

Dr. Çopur, bu konuda yabancı kökenliler için KRV’da bir ilki teşkil eden yeni projeyelerini tanıttı. Yabancılar dairesinin sanayi ve kapalı alanda girişinde bariyerli olması insanları ürküttüğünü ifade eden Dr. Çopur, sonbaharda ‚ Welcome Center‘ adında Essen’de ve KRV’da bir ilki teşkil edecek yeni merkezleri hakkında bilgi verdi. Kurulacak yeni merkezin yabancılar için temas noktası oluşturacağını belirten Dr. Çopur, yeni gelen yüksek kalifeli yabancı kökenlilerin bütün soru ve sorunlarına da bu merkezin cevap ve destek vereceğine vurga yaptı..

HABER- Levent Taşkıran

http://ha-ber.net/index.php?option=com_content&task=view&id=21889&Itemid=0

 

Post Gazetesi Mart 2013 Haberi: