TD PLATTFORM OKULDA ÖĞRENCILERE PROJE TANITIMI YAPTI

GELSENKIRCHEN- Almanya’nın en büyük öğrenci ve akademisyenler ağı olarak bilinen ve 2006 yılında Köln’de kurulan TD Plattform e.V.Kuzey Ren Vestfalya’nın ( KRV) Ruhr bölgesindeki  Gelsenkirchen kentideki ‘ Gesamtschule Horst’’ da “Isteyen Yapar” proje tanıtımı etkinliği düzenledi. Cumartesi günü olmasına rağmen bütün sınıf öğrencileri ve okul öğretmeni Abbas Mordeniz’ın hazır bulunması ile gerçekleşen etkinliğe TD Plattform Başkanı Sabiha Çetinkaya, Gelsenkrichen Üniversitesi ‘Talentförderung-Yetenekleri Geliştirme’ Proje Sorumlusu Suat Yılmaz ve öğrenci rehberleri ( Mentoren) katıldılar.

     ILGI BÜYÜKTÜ

Öğrencilerin ilk defa katıldığı etkinliğin temel gayesi göçmen kökenli iş ve sosyal hayatta başarılı     insanların öğrenciler ile biraraya gelmesini sağlamak ile temel motivasyonunu gelişimini                   sağlamaktır..

Pedagojik olarak da kantılanan öğrenci rehberlik yöntemi ile göçmen kökenli öğrencilere örnek      teşkil eden bu rehberler, kendi hayatlarındaki zorlukları ve bu zorlukları aşarak temel başarıya        nasıl ulaştırklarını anlatmasından geçiyor.

 

ABITUR YAPMAK MÜMKÜN

TD Plattform Başkanı Sabiha Çetinkaya, etkinlikte öğrencilerin aktarımna göre bazı ebeveynlerin çocuklarının Abıtur konusunda isteksiz davranmalarından yakındıklarını söyledi ve şöyle konuştu: “ Bazı öğrencilerin okul tarafında Gymnasium’a tavsiye edilmelerine rağmen, ebeveynlerinin kendilerini ‘Hauptschule’ya gönderildiklerin anlatıyorlar. Elbette bu ne kadar dorğu, onu bilemiyoruz ve hiç bir tarafı da kesinlikle suçlama gibi bir niyetimiz söz konusu olamaz, İşin asıl ilginç yanı,.sonradan  öğrencilerimizin Hautpschula’dan ayrılarak kendileri Gesamtschula’ya geçiş yaparak Abıtur yapmaları önemli. Buradakş temel amacımız: göçmen kökenli öğrencilere yol gösterici olmaktır. Bu konuda öğrencilerin büyük ilgi göstermesi bizi çok sevindirmektedir. Zaten Almanya’da göçmen ağırlıklı ‘Mentor Projesini’ Gelsenkirchen Teknik Üniversitesi ile ilk başlatan kurum olarak, çalışmalarımızı artık Almanya geneline yaymayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.