TD-Plattform artık Hessen´de

TD-Plattform, Frankfurt şehrinde düzenlediği İftar buluşmasında Üniversite Öğrencileri ile akademisyenleri, işadamları ve Hessen Bölgesi Eyalet Meclisi temsilcilerini biraraya getirdi.

Almanyanın en büyük Akademisyen kuruluşu olan TD Plattform yeni seçilen yönetim kurulunu, gelecekteki faaliyetlerini ve calışma alanlarını tanıtmak için, Frankfurt Almas Restaurant da İftar buluşması gerçekleştirdi.Beraberce iftarlarını açtıkdan sonra tekrardan söz alan TD-Plattform Başkanı Caner Aver, ikinci ve üçüncü nesil göçmenlerin artık uyum değil, katılım sorunu olduğunu vurguladı ve toplumda buna karşı gelemek için yaşanan en ciddi sorunlar olan „eğitim, istihdam ve siyasi katılım“ alanlarında Almanya çapında çalışmalara yoğunlaştıracaklarını belirtti. Aver, „göçmenlere var olan dışlanmaya karşı sadece söylem değil, faal olmak gerekli. TD-Plattform olarak gerek proje gerek kamu oyunda artık daha aktiv olarak söz sahibi olacağız. Bu çalışmaları eyaletlerde bölge temsilcilerimiz ile yürüteceğiz. Berlin, Bremen, KRV´nin birçok şehrinden sonra şimdi Hessen eyaletinde Kassel´den sonra Frankfurt´da yapılanmaya devam edeceğiz“ dedi ve katılımcıları sorumluluk almaya davet etti.

Hessen Eyalet Meclis Üyesi Turgut Yüksel (SPD), sadece insanların da katılımı ve katkıları ile gerçek demokrasi yürüyebileceğini vurguladı. Bu sebebden dolayı herkesin siyasi partiler içersinde görev alma ve aktif olma önemine dikkat çekti. Özellikle TD-Plattform´a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Hessen Eyalet Meclis Üyesi Ismail Tipi (CDU) ise selamlama konuşmasında bu akşam burda bulunanların kalitesi ve kabiliyeti yüzlerinden belli olduğu ve bu istikrarın hem Almanya´ya hemde toplumumuza yansıdığını anlattı. Bundan bir nesil önce otobüs şoförlüğü yapıp yollarda yön belirlerleyenlerin çocukları, şimdi ise her alanda yön belirleyen kademelerde görev aldığından dolayı gurur duyabileceğimizi vurguladı. Herzaman destek vermek istediğini dile getiren Ismail Tipi, konuşmasını „Sizler bizim gururumuz ve geleceğimizsiniz, sizler Almanyasınız“ diye bitirdi.

İtalyan asıllı Hessen Eyalet Meclisi SPD Üyesi Corrado di Benedetto, çok yoğun bir gündemi olmasına rağmen TD-Plattform davetini tercih ettiğinden çok memnunieyitini bildirdi. Ramazan ayının önemini kendisiyle paylaşıp diyalog kurmakda vesile olduğundan dolayı ve özellikle TD-Plattformun Hessen eyaletinde gerçekleştireceği çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Hessen Eyaleti SPD Başkanı Thorsten Schäfer-Gümbel in selamlarını ileten di Benedetto, TD-Plattform yeni yönetim kurulunun yapmak istediği çalışmalarda başarılar dileyip destek vereceğini açıkladı.

TD-Plattform Başkanı Caner Aver, milletvekillerinin destekleyici konuşmaları için ve tüm katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür konuşması akabinde ilgililer birbirleriyle tanışma ve Milletvekilleri ile birebir görüşme imkani elde ettiler. Iftar davetin somut sonuc olarak, ağustos’da birçok katılımcı gönüllü ile çalıştay yapma kararı alındı.

 

http://euturkhaber.com/td-plattform-artik-hessen%C2%B4de/